Tjäna extra pengar

Extra pengar i kassan är aldrig fel och det finns många sätt att tjäna extra pengar på. Ett sätt är just om om du tillverkar egna saker som kort eller annat, så kan du sälja dessa. Du kan sälja på nätet, till vänner eller stå på marknad. Sen finns det även andra sätt att göra. Det hela handlar om vem du är som person, vad du kan och vad du har tid med. Jobbar du heltid är det inte alltid allt går att göra medan du som är student eller ungdom hinner med att göra mer saker. Bra saker för ungdomar just är att klippa gräs, rasta hundar och hjälpa till med handling. 

Hur kan man tjäna extra pengar?

Om du redan har ett litet kapital, satsa dessa på trading, via FxForex, så kan du öka summan. Ett annat sätt att få in lite extra cash är annars att rensa ut hemma och sälja på loppis. Du kan även sälja andras produkter. Ofta säljer man för ett företag och får provision. Det innebär att du kan göra det, när du själv har tid. Kanske helger och kvällar. Det är bra om du tycker om att prata i telefon, då det är det vanligaste sättet att sälja på. Eller att ha olika partyn, med plastprodukter eller leksaker för vuxna eller smink.

Du som gillar att prata med folk kan även testa på att vara intervjuare. Det finns ofta många intervjuföretag som anställer på timbasis. Intervjuerna kan ske på olika sätt, så som på telefon, eller personliga möten eller åka med kollektivtrafiken och fråga passagerare.

Fler enklare typ av jobb är mystery shopper, där du då anlitas av ett företag för att handla produkter på specifika ställen, på ett visst sätt och så vidare samt sedan rapporterar in hur det gick. Annars kanske dela ut reklam eller tidningar är din grej? '

Erbjuda egna tjänster

Erbjuda egna tjänster är ett annat sätt att få in extra pengar på. Erbjud andra att du kan städa, putsa fönster, vara vakt för hunden, katten eller barnen. Du kan även erbjuda dig att hjälpa till med läxor, måla hus och staket eller fixa i folk trädgårdar. Kom ihåg att alltid redovisa dina extra inkomster på det sätt som lagen föreskriver.

Om du är duktig på något så kan det även vara något att erbjuda. Kanske du är extremt bra på att ta fina fotografier? Då kan du satsa på att ställa dig till förfogande för bröllop och annat. Eller så är du duktig på att skriva, då kan du jobba extra som skribent eller copy writer. 

Om du vill jobba för dig själv så att säga så kan du testa på detta med affiliate. Du skapar då en hemsida eller blogg som du sedan har länkar på till olika produkter och företag. När personer klickar på länkarna får du betalt. 

Det finns som sagt en hel del man kan göra för att tjäna extra pengar. Sen kan en del av det även göras om till att bli ett heltidsjobb.

20 Jun 2021